Verhalen over vrijheid in De Harmonie

LEEUWARDEN - Stadsschouwburg De Harmonie vertelt graag mooie verhalen. Rondom zaterdag 4 en zondag 5 mei zijn dat verhalen over oorlog en vrijheid.

Het is belangrijk om deze verhalen door te geven aan nieuwe generatie. En waar kan dat beter dan in het theater?

Oorlogsgeheimen naar het boek van Jacques Vriens (jeugd & familie)

Deze spannende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf negen jaar, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, keert op veler verzoek na ruim zes jaar terug in De Harmonie. Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp van de elfjarige Tuur is bezet door de Duitsers. Een spannende tijd vol gevaren en geheimen waarbij volwassenen zoveel mogelijk proberen geheim te houden voor de kinderen. Maar op een dag vertelt buurmeisje Maartje aan Tuur dat ook zij een groot, gevaarlijk geheim heeft.

Woensdag 24 april is ‘Oorlogsgeheimen’ te zien bij De Harmonie.

In vrede van Berg&Bos (toneel)

Een man ontdekt op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid hield dit geheim en gaat daar een leven lang gebukt onder. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit zo de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jonge man, die in vrede is opgegroeid, raakt in paniek van de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil, die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen zeventig jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

Woensdag 24 april is ‘In vrede’ van BERG&BOS te zien bij De Harmonie.

Introdans en Spinvis (dans)

Een meisje, Moira, wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. Haar eerste wens is om in de toekomst te kunnen kijken. Er ontrollen zich drie werelden die zich steeds verder in de toekomst afspelen. Ze wordt geconfronteerd met de vraag: wat betekent het om de toekomst te kennen? ‘Vier verhalen en een dag’ gaat over vrijheid. Vrijheid om te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is. Geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Zaterdag 4 mei is ‘Vier verhalen en een dag’ van Introdans en Spinvis te zien bij De Harmonie.

Kijk voor kaarten en meer informatie op harmonie.nl