Asieldier van de week bij De Wissel | Iwan

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Iwan. Hij kwam binnen als hongerige zwerver, gehavend en met een wond in de nek.

Na rust, reinheid en castratie is zijn huid hersteld, alleen zijn zin in eten is nog onverminderd. Hij heeft zeker zijn momenten van genegenheid en aanhankelijkheid, maar als er eten in de buurt is dan richt hij zich daar volledig op. Bij een thuissituatie met vast ritme, veel aandacht en genoeg eten, ontpopt Iwan zich vast als een stoere huiskat. Bij verlegen katten plaatsen we hem niet, we denken dat zijn ego daar wat te groot voor is. Ook zal Iwan waarschijnlijk blij worden van voedselverrijking. Van nature zijn katten jagers en nu serveren we kant en klaar een bakje met brokjes voor ze. Als dit voer verstopt wordt en de kat moet zoeken en nadenken zijn ze langer bezig en meer tevreden daarna. De achterliggende gedachte van voedselverrijking is dat de kat meer zijn natuurlijke gedrag kan nadoen. Op internet kunt u veel dingen zien en bekijken. Ook op youtube staan veel voorbeelden.

Mocht u interesse hebben in Iwan of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.