Leerlingen vieren hoogste punt nieuwbouw IKC De Sprong Zuidlanden

LEEUWARDEN - De bouw van het nieuwe IKC De Sprong Zuidlanden bereikte deze week het hoogste punt. Reden voor leerlingen van basisschool de Sprong, die vanaf volgend jaar les krijgen in het nieuwe gebouw, om de bouwvakkers te trakteren.

Vroeger werd er ‘pannenbier’ geschonken, nu namen de kinderen stapels pizza’s mee en een envelop met inhoud om dit mooie moment te vieren.

Thijmen uit groep 4 mocht namens de school vragen stellen aan uitvoerder Hendrik Fennema van Bouwgroep Dijkstra Draisma: ,,Hoe gaat het met de bouw? Vinden jullie het leuk om te bouwen? Wordt er ook een deel in een fabriek gemaakt?" Volgens Hendrik ligt alles mooi op schema en kunnen de kinderen zich vast verheugen op hun nieuwe plek. 

Tijdens de lunch lag de bouw even stil en mochten de leerlingen samen met de architect, Daan Josee van Kristinsson Architecten, een kijkje nemen in de nieuwbouw. ,,Super hoog en licht, en komt dan hier de trap?" Na de korte rondleiding keerden Jari, Eva en Thijmen terug naar school om verslag uit te brengen.