HTMudrace 2019 in Hempens-Teerns: inschrijving geopend!

HEMPENS-TEERNS - Buurdorpen Hempens en Teerns organiseren, in navolging van de succesvolle edities van 2017 en 2018, ook dit jaar weer een letterlijk en figuurlijk spetterende Mudrace.

De inschrijving is geopend en de aanmeldingen gaan snel. Er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen.

De race maakt onderdeel uit van de Merke en wordt gehouden op zaterdag 29 juni. De start en finish vinden plaats op het sportveld, hét middelpunt van het dorpsfeest. De bar is op deze dag geopend vanaf 13.00 uur, het terras staat dan klaar en er zijn foodtrucks met diverse heerlijke versnaperingen.

HTMudrace
De aankomende editie heeft verrassende obstakels, een mooie en nog meer uitdagende route, maar dezelfde gezelligheid.
,,De succesonderdelen van voorgaande jaren verliezen we zeker niet uit het oog; het opnemen van tweelingdorp Teerns in de route was een schot in de roos, net als de zeepbaan en de waterbaan. Uiteraard wordt ook dit jaar de warming-up verzorgd door Reseth en zullen de hottubs en schuimdouche niet ontbreken. De HTMudrace is een light versie survivalrun voor jong en oud met een parcours door bos en sloten met verschillende hindernissen én modder. Na de finish kun je bijkomen en ervaringen uitwisselen in één van de hottubs of dansen in het schuim. De run is toegankelijk voor alle niveaus, of je nu heel sportief bent of iets minder; lol en plezier is het belangrijkste. Je kunt individueel meedoen of als team. De run is ook erg leuk voor kinderen vanaf acht jaar, mits onder begeleiding van een volwassene. Meedoen aan de HTmudrace staat garant voor veel lol met je vrienden en familie en wordt een dag waar je met een grote glimlach op terug zult kijken!  Vrijwilligers zijn onmisbaar om deze dag tot een succes te maken. We zoeken onder meer vrijwilligers bij de hindernissen en de inschrijftafel, maar ook fotografen. Lijkt het jou leuk om te helpen? Opgeven kan door een mail te sturen naar htmudrace@gmail.com", aldus de initiatiefnemers.

Wereldwijd berucht
Drie jaar geleden werd er een memorabele Colorrun gehouden tijdens de Merke van Hempens Teerns. Er werd een verkeerde verf gebruikt, waardoor de 1800 deelnemers dagenlang met een gekleurde haardos rondliepen. Hempens Teerns kwam hiermee niet alleen landelijk, maar ook wereldwijd in het nieuws. Er was onder andere een nieuwsitem over deze colorrun bij de Amerikaanse TV zender CNN. In navolging op de Colorrun wordt nu jaarlijks de HTmudrace gehouden. 

Wacht niet met aanmelden en geef je op via www.htmudrace.nl

Toeschouwers kunnen de deelnemers volgen via de fietspaden langs het parcours en er zijn omroepers op het veld aanwezig die deelnemers en belangstellenden voorzien van informatie. De plattegrond van de route van 2019 wordt binnenkort op de website geplaatst. Op de dag van de HT Mudrace zijn er gratis plattegronden van de route verkrijgbaar bij de start.