SC Cambuur moet Schilder missen tegen rode lantaarndrager

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. In het Cambuur Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Eerder dit seizoen (21 september 2018 in speelronde zes, red.) kwamen de Leeuwarders in de Domstad niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de laagvlieger. Destijds was het puntenverlies extra zuur omdat de geel-blauwen toen de koppositie verspeelden. Inmiddels zijn de manschappen van trainer René Hake afgegleden naar de twaalfde plaats.

Wil SC Cambuur nog iets maken van dit seizoen - en dus de play-offs binnen bereik houden - dan dient er vrijdagavond te worden gewonnen. Aan het doelsaldo werken kan ook geen kwaad. Jong FC Utrecht heeft immers de meest gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie met 81 goals tegen en het Leeuwarder thuispubliek mag ook wel eens worden vermaakt.

Trainer René Hake: ,,Ik ga niet op voorhand zeggen dat we ruim gaan winnen. Het gaat eerst om het spelen van een goede wedstrijd én het pakken van drie punten, daarna maar zien wat er mogelijk is."

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) ontbreekt al langere tijd. Tyrone Conraad (rug) en Robert van Koesveld (nog altijd een terugslag), moeten eveneens verstek laten gaan. Nieuw in de ziekenboeg is Robbert Schilder die wegens een enkelblessure zeer waarschijnlijk - is de hoop - alleen morgen moet laten schieten.

Op scherp
Schilder, Schindler, Jansen, Van Kippersluis en Ciganiks - allen reeds viermaal op de bon geslingerd -  moeten bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Opstelling Cambuur onduidelijk
Trainer Hake gaf aan zo veel mogelijk voort te willen borduren op de spelers met wie hij de tweede helft tegen Telstar aantrad. 

Arbitrage
Het duel staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Cantineau.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut