Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Een 20-jarige inwoner van de gemeente Waadhoeke was afgelopen nacht zo dronken dat hij uit een café in de Oude Doelesteeg werd gezet. De man was het er niet mee eens dat hij geen alcohol meer kreeg. Na een gesprek met de politieagenten is de Waadhoeker toch naar huis gegaan.

Spuugmasker

Even later gingen vier personen met elkaar op de vuist op het Ruiterskwartier. Een 21-jarige inwoner van de gemeente Waadhoeke bleef na tussenkomst van de politie nog om zich heen slaan en schoppen. Hij werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De man verzette zich hevig en spuugde in de richting van de agenten, waardoor deze genoodzaakt zagen en spuugmasker bij de man te plaatsen.

GHB

Een 36-jarige Leeuwarder werd even voor half vijf zwaar onder invloed gezien via het cameratoezicht. De man werd op de Grote Hoogstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was onder invloed van GHB en alcohol.

Huisvredebreuk

Een 31-jarige Leeuwarder besloot zijn Lokale Horecaontzegging te negeren en bezocht een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier. Hij werd aangehouden voor huisvredebreuk.