‘Offline kunnen genieten, dat wil ik meegeven’

LEEUWARDEN - Multitalent Pip Pellens gaat in haar eerste solovoorstelling ‘Pip Goes Offline’ niet alleen een verhaal vertellen; ze danst, zingt en acteert er ook nog bij. Ze laat zien dat een leven zonder smartphone en sociale media ook een optie is.

Pip Pellens staat op donderdag 18 april op het podium van Stadsschouwburg De Harmonie. Hieronder legt Pip het een en ander uit omtrent 'Pip Goes Offline'.

,,Ik was enorm gefrustreerd dat ik zo verslaafd en afhankelijk van mijn telefoon was. Toen ik erachter kwam dat veel mensen dit herkennen, verbaasde ik me erover dat nog niemand er een oplossing voor had gevonden. Daarom wil ik het er graag over hebben in mijn voorstelling. Het prettige is dat ik samen met Studio Stationery uit Friesland een lijn notitieboekjes en andere leuke spulletjes heb gemaakt voor ‘Pip Goes Offline’. Zij komen de voorstelling in Leeuwarden bekijken, heel tof. Om eens uit te proberen hoe het is zonder smartphone, ben ik twee weken offline gegaan. Dus geen WhatsApp, geen Facebook, geen internetbankieren, geen mail, gewoon geen internet. Ik mocht alleen bellen. Het gaf me zoveel rust en ik had heel veel tijd over. Mijn focus werd ook veel beter. Nadeel: anderen vinden het opeens een stuk moeilijker om contact met me te krijgen. Dan wachtten ze liever tot ik weer online was na die twee weken dan dat ze me belden. Er zijn nog geen regels en normen en waarden voor omdat het allemaal nog nieuw is. Op den duur komen die er wel. Er is wetenschappelijk bewezen dat een smartphoneverslaving echt is, dus het is gek dat er een minimum leeftijd op gokken, roken en alcohol zit, maar niet op zoiets als het gebruiken van een smartphone of sociale media. Ik krijg vaak te horen dat mensen het herkennen. Dat de telefoons altijd op tafel liggen als je met iemand aan het kletsen bent en dat je dan toch even kijkt als je een melding krijgt. Daar ga ik het over hebben en na een uur, als de voorstelling is afgelopen, denk je, nou, die telefoon heb ik helemaal niet gepakt, ik heb het overleefd!”

Kijk voor kaarten en meer informatie op harmonie.nl