Politie zoekt getuigen van gewapende straatroof door minderjarigen

Leeuwarden - Een minderjarige jongen is zaterdagavond door een groep eveneens minderjarige jongens beroofd. De beroving vond plaats rond 23.10 op het Groensterpad in Leeuwarden, op een bruggetje in de nabije omgeving van de kruising met de Schierstins. De politie zoekt getuigen.

De jongen merkte al op het basketbalveld, tegenover de Rooms Katholieke School, dat een groepje jongens achter hem aan kwam. Hij werd vervolgens op het bruggetje aangesproken door een van deze jongens. Op het moment dat het slachtoffer verder wil fietsen, wordt hij ingesloten door vier of vijf daders. Hij werd met meerdere wapens bedreigd en heeft verschillende goederen afgestaan.

Beschrijving van daders

Volgens het slachtoffer had de dader die hem aansprak een negroïde uiterlijk, een tenger postuur en droeg hij een groene jas met capuchon en een grijze broek. Een andere dader had een blanke huidskleur, een zwarte jas en een blauwe trainingsbroek. Een derde dader droeg een blauwe jas met een capuchon en een rood accent. Alle daders waren rond de 15 à 16 jaar oud.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.