Redbad Kwintet geeft kamerconcert in Hijum

HIJUM - Strijkkwintet Redbad treedt zaterdag 30 maart vanaf 19.30 uur op in de Nicolaas kerk te Hijum.

De toegang is gratis.

Strijkkwintet Redbad is ontstaan in het najaar van 2017, toen vanuit de organisatie van de Monumentendag gevraagd werd om muzikale omlijsting te verzorgen bij de bezichtigingen van monumentale panden in Leeuwarden. Vijf enthousiaste musici voelden zich hiertoe geroepen en richtten het Redbad Kwintet op.

De naam Redbad verwijst naar de koning van Friesland (circa 680-719). Alhoewel niet alle leden van oorsprong uit Friesland komen, hebben zij veel affiniteit met deze provincie en haar cultuur. Na hun debuutoptreden viel het samenspelen zo in de smaak, dat er meer optredens volgden en daardoor zijn zij inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast Fries-Syrisch strijkersensemble. Het is hun grootste wens om samen de mooiste muziek te maken.

Op het repertoire staan werken van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes, variërend van Barok tot Romantiek en hedendaagse muziek. Van de statige Arrival of the Queen of Sheba ( Händel) tot meeslepende dansmuziek van de Argentijnse Astor Piazzolla.

Warme kleding wordt aanbevolen want de kerk is niet verwarmd.