Benefietconcert ten bate van orgel van Baard

BAARD - Blokfluitiste Martijn van Dongen geeft zaterdag 30 maart van 20.00 tot 21.00 uur in de sfeervolle Gertrudiskerk een benefietconcert ten behoeve van de renovatie van het orgel van Baard.

Als beroepsmuzikant en inwoner van Baard voelt Martijn zich betrokken bij het plaatselijke orgel, in 1888 gebouwd door de bekende orgelbouwers Bakker & Timmenga uit Leeuwarden. Met het geluid van één blokfluit wil zij het opnemen voor alle registers van dit prachtige instrument en hoopt zij op uw ruimhartige bijdrage voor de renovatie hiervan.

Het programma is heel gevarieerd: van een klaaglijk lamento uit de middeleeuwen tot een strijdlustige batali van J. van Eyck, van lichtvoetige dansmuziek uit de franse barok van J. B. de Boismortier tot ingewikkeld variaties over zo'n dansmelodie door J. Quantz. Ook een prachtige fantasie van G. Ph. Telemann zal niet ontbreken. Martijn zal diverse soorten blokfluiten bespelen.

Na afloop van dit gratis toegankelijke concert is er nog een hapje en een drankje. U heeft dan ook de gelegenheid om giften in de daarvoor bestemde bus te deponeren.