Ekaterina Levental zingt Nicolai Medtner

Leeuwarden

Mezzosopraan / harpiste Ekaterina Levental weet overal waar zij verschijnt iets bijzonders neer te zetten. Woensdag 9 januari treedt zij vanaf 20.00 uur op in theater de Hofkamer en ook daar mag veel van worden verwacht.

Haar succesvolle soloprogramma’s De Grens en De Weg zijn inmiddels overal in het land uitgevoerd, dit jaar in Leeuwarden nog tijdens het CityPromsfestival. Bij het Oranjewoudfestival schitterde ze met de opera La Voix Humaine van Poulenc. In het programma Podium Witteman betoverde ze iedereen met liederen van Shostakovich en Rachmaninov. Haar laatste cd was cd van de week van Radio 4!

Samen met pianist Frank Peters beschouwt ze het als een plicht om de relatief onbekende componist Nicolai Medtner onder ieders aandacht te brengen. Ekaterina en Frank gaan de komende jaren voor het label Brilliant Classics vijf cd’s opnemen om zo dit repertoire vast te leggen en toegankelijk te maken voor een breed publiek wereldwijd. De eerste CD met Russischtalige liederen zal in maart opgenomen worden.

Nikolaj Medtner (1880-1951) is een Russisch componist, tijdgenoot en goede vriend van Sergej Rachmaninoff. Zijn composities werden door laatstgenoemde bewonderd en ook regelmatig gespeeld. Medtner’s muziek is een alle opzichten krachtig, bijzonder en authentiek. Zijn muziek verdient het, nu bijna zeventig jaar na zijn dood, bij een groot publiek onder de aandacht te komen.

Practische informatie
Theater de Hofkamer is gelegen aan de Grote Kerkstraat 16 te Leeuwarden. Kaarten reserveren via reserveren@hofkamer.nl. Meer informatie: www.hofkamer.nl


Auteur

Redactie