Country rock, Roots rock en Americana in De Friesche Club

Leeuwarden

De mannen van Handsome Johnny kwamen, ergens in het slecht gedefinieerde, altijd nevelige, nooit zonnige gebied tussen België en Nederland, samen om muziek te maken.

Muziek die de typische verhalen van het gebied vastlegt: verdwalen in het bos, roekeloos bier drinken aan de bar en meer vreemde avonturen die het daglicht niet kunnen verdragen. 

Mark van Dijk is het creatieve meesterbrein van de band. Willem Schwaner, de koppige zoon van een lokale boswachter, slaat op de drums alsof hij in Nashville werd geboren. Max Nohe, een vreemde Zuid-Duitse man die om onbekende redenen in de Lage Landen is gestrand, speelt de onder meer de contrabas. Op een dag besloot ook Coos van de Klundert zijn ziel aan de duivel te verkopen in ruil voor ultieme muzikale vaardigheden en voegde hij zijn gitaarspel toe aan de  vaardigheden aan de band.

Op zaterdag 5 januari kunt u vanaf 22.30 uur in Grand Café De Friesche Club (Ruiterskwartier 57) van een sterk staaltje muziek van dit gezelschap komen genieten. De entree is gratis!

Meer informatie: www.grandcafedefriescheclub.nl


Auteur

Redactie