Ryptsjerk zet wenskerstboom op

Ryptsjerk

Naar voorbeeld van Joris’ Kerstboom, bekend van de televisie, zet men in Ryptsjerk op maandag 10 december een eigen wenskerstboom op. Dat gebeurt om 19.00 uur bij dorpshuis De Einekoer aan de Heermawei.

Het initiatief van de Protestantse Gemeente Ryptsjerk wordt ondersteund door het dorpshuis, dat in het hart van het dorp staat. Omdat het op 10 december ook internationale dag van de rechten van de mens is, houdt de Amnesty International-werkgroep aansluitend aan de opening van de boom een schrijfavond voor mensen wie onrecht wordt aangedaan. Wie dat wil, kan daar in het dorpshuis een brief of kaart voor schrijven.

Op alle ruim 330 adressen in Ryptsjerk is een uitnodiging bezorgd om mee te doen met  een kerstwens, hartenkreet, een klacht, foto, gedicht of een kerstgedachte. Die kan worden geschreven op een cd. Die plaatjes schitteren vervolgens tot en met oud en nieuw in de verlichte boom.

Bij de opening van de boom wordt een en ander verteld door dominee Peter Pit, de nieuwe dorpspredikant. De Amnesty-groep licht de schrijfactie toe. Verder zingt koor Excentriek enkele populaire liederen. De kinderen van de Alphaschool zijn ook al aan het werk geweest en hangen als eersten het resultaat daarvan in de boom. Na afloop van de opening is er buiten glühwein en warme chocolademelk.

De kerkdienst (ook bij de boom) op kerstavond 24 december met ds. Pit begint om 20.30 uur en wordt na een korte wandeling voortgezet in de kerk. Zowel op kerstavond als eerste kerstdag (dienst om 9.30 uur, ds. H. Jonker) is er aandacht voor wat er in de boom is verzameld.


Auteur

Redactie