Spanning om te snijden aan kop tweede divisie driebanden na gelijkspel Land Transport

Leeuwarden

Land Transport speelde vrijdagavond thuis met 4-4 gelijk tegen B.C Arnhem Innstijl. De Friezen moeten de koppositie nu delen met Carambole en De Driehoek die beiden wel wonnen. Op partijpunten staat Land Transport nog wel eerste.

Klaas Kuindersma speelde tegen Joost van Baal, die uiterst gedegen de caramboles maakte. Joost ging goed uit de startblokken en Klaas stond na 23 beurten al met 8-20 achter. De tweede helft was van Klaas iets beter, maar het gat was te groot en Joost maakte in veertig beurten de partij uit (23-30).

Albert Kooistra had tegen AndrÄ Nab na negentien beurten een 13-13 tussenstand en na dertig beurten nam Albert met 20-16 de leiding. Albert viel toen helemaal stil en zag AndrÄ middels twee series van vier en een slotserie van drie de partij beslissen (28-35) en stond Land Transport voor het eerst dit seizoen op eigen tafels met 0-4 achter.

Na de pauze ging Jildo Keur met een prachtige serie van negen van acquit. Tegen Eric Eickhoff had hij na tien beurten een 16-6 voorsprong. Eric kwam nog best terug tot 25-19, maar toen maakte Jildo een serie van vier en even later de partij uit (30-25).

Aan Gert-Jan van der Veen toen de taak om Land Transport nog langszij te brengen en tegen Rob de la Motte ontspon zich een spannend gevecht. Na drie beurten stond Gert-Jan met een serie van zes met 7-2 voor, maar toen maakte Rob in vijf beurten twaalf caramboles en stond met 10-14 voor. Na dertig beurten was het 27-26 voor Gert-Jan, maar even later was het weer 27-30 voor Rob. Toen scoorde Gert-Jan een beslissende serie van zes en was de remise een feit (35-30).


Auteur

Henk Albers Redacteur