Blaudzun en Danny Vera in Grote Zaal Neushoorn

Leeuwarden

Een mooi staaltje popmuziek is deze week aan te treffen in Neushoorn, met Blaudzun op vrijdag 7 december (20.45 uur, Grote Zaal) en de reeds uitverkochte show van Danny Vera op zaterdag 8 december (20.45 uur, Grote Zaal).

Na Jupiter I en Jupiter II maakt UP het driedelige album dat Blaudzun de afgelopen jaren heeft uitgebracht compleet. Blaudzun ziet UP als het middelste en belangrijkste paneel van het drieluik, omdat het album heel oprecht is en dichtbij hem staat. Waar de eerdere platen van Blaudzun soms wat duisterder waren, gaat UP juist over positief blijven in donkere tijden en zit het vol levenslust.

In de aftershow van Blaudzun komt Esther de Jong naar Neushoorn (23.30 uur, De Backstage). Zij schrijft Nederlandse dagboekmuziek met nummers over de liefde, verdwalen en hartpijn.

Zaterdag komt Danny Vera naar Neushoorn. Hij begon ooit in de kroeg en groeide gestaag door naar de grote zalen en festival. Zijn landelijke bekendheid kreeg hij toen hij begon als huisband van het programma Voetbal International op RTL7. Zijn show is inmiddels uitverkocht. De aftershow van Pyke (23.30 uur, De Backstage) is gewoon te bezoeken. Song-writer Pyke maakt samen met Esther de Jong deel uit van het artist in residence project van Poppodia Paard, Neushoorn en poporganisaties Popradar, Popfabryk en Friesland Pop. Samen verkennen ze de Leeuwarder muziekscene. Later dit jaar spelen ze samen tijdens het Freeze Festival in Leeuwarden.

Meer informatie op www.neushoorn.nl.


Auteur

Redactie