Ook in december Street Art Tours in Leeuwarden

Leeuwarden

A Guide to Leeuwarden organiseert op zaterdag 1, 8 en 15 december weer een Street Art Tour. De stadswandeling begint om 13.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof.

Deze stadswandeling is een Free Tour, je mag aan het einde van de tour zelf bepalen wat je de tour waard vindt middels een vrijwillige bijdrage. 

Leewarden heeft dankzij het Writer’s Block - Mural Art Festival een heleboel mooie nieuwe muurschilderingen gekregen. De enthousiaste gidsen van A Guide to Leeuwarden nemen je zaterdag graag mee langs deze verborgen plekken van Leeuwarden. Ze lopen dan eens voorbij de grote bezienswaardigheden om in donkere stegen, op regenpijpen, prullebakken en verlaten panden de mooiste straatkunst te bewonderen. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en de mooie muurschilderingen van het Writer’s Block - Mural Art Festival.

De gidsen van A Guide to Leeuwarden hebben een mooi jaar achter de rug. Ze begonnen dit jaar met z,n zessen en inmiddels zijn ze met elf profesionele gidsen. Samen hebben ze in 2018 meer dan 27.500 mensen rondgeleid op meer dan 1500 tours in het Nederlands, Fries, Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans! Op TripAdvisor zijn de tours van A Guide to Leeuwarden, na het Fries Museum,  de best en meest beoordeelde activiteit van Leeuwarden!

Wim Hobbelink liep in november mee op de Street Art Tour: ,,Met deze wandeling hebben we veel verrassende werken gezien. Zelfs voor iemand die er lang heeft gewoond en gewerkt. Onze gids Charlotte vertelde met veel passie over de werken, hun betekenis en de makers. Al met al duurde de wandeling anderhalf uur en deze is zeker een aanrader!"

De Leeuwarden Street Art Tour wordt een paar keer per jaar georganiseerd. De eerst volgende is op zaterdag 1 december en begint om 13.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof. De gids wacht bij de ingang van Obe, tegenover de Oldehove. Aanmelden kan via de website: www.aguidetoleeuwarden.nl/streetarttour-nl/


Auteur

Redactie