Kunstwerken expositie Zienn in verkoop voor goed doel

Leeuwarden

Een prachtige, wisselende expositie van lokale kunstenaars en de portrettenserie ‘Verborgen Verdriet’ van Ans Markus is te zien in de Algemene Opvang van Zienn (Nieuweweg 3). Eind dit jaar eindigt de expositie en de kunstenaars stellen een groot aantal werken ter beschikking voor verkoop of veiling.

Dat gebeurt in de maand december en de opbrengst is voor een goed doel: een activiteit voor de bewoners van de Algemene Opvang en voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Eigenaar van een kunstwerk
Zo’n 250 werken zijn beschikbaar gesteld door de kunstenaars om te worden verkocht. Belangstellenden kunnen deze voor een zachte prijs aanschaffen (en direct meenemen) vanaf 1 december. Ook kan er worden geboden op een aantal werken, waaronder een gesigneerde print van Ans Markus. Eind december hoort de hoogste bieder dat hij of zij eigenaar is geworden van een kunststuk.

Kunst met een grote K
De Algemene Opvang is in het culturele jaar niet alleen opvanglocatie, maar ook een kunstmuseum. Met de schilderijen en objecten van veel verschillende lokale kunstenaars en de portrettenserie Verborgen Verdriet van Ans Markus is er een boeiende, prachtige en wisselende expositie ontstaan. De aanloop is groot en de reacties heel goed: ,,Kunst met een grote K",  reageerde een van de bezoekers. Voor de bewoners, medewerkers en Zienn is de expositie een erg leuke ervaring en men is Harm Wijbenga (organisatie), vrijwilligers van Prachtig Makke (begeleiding) en alle exposerende kunstenaars dan ook zeer dankbaar.

Open tot en met 30 december
De expositie loopt tot en met 30 december, nog steeds vrij van toegang en met bovendien de mogelijkheid om eigenaar te worden van een van de 250 beschikbaar bestelde kunstwerken. De vrijwilligers van het atelier/winkel ‘Prachtig Makke’, in het souterrain van de Algemene Opvang, begeleiden de expositie en de verkoop van de werken. Van de opbrengst wordt een activiteit voor de bewoners van de Algemene Opvang georganiseerd. Een deel gaat naar gezinnen met een kind met een beperking die het financieel moeilijk hebben, zodat zij een dagje uit kunnen.

Openingstijden expositie Algemene Opvang

·         dinsdag: 10.00 tot 17.00 uur

·         woensdag: 10.00 tot 17.00 uur

·         donderdag: 10.00 tot 21.00 uur

·         vrijdag t/m zondag: 10.00 tot 17.00 uur


Auteur

Redactie