Solo contrabassist James Oesi treedt op in Stinze Stiens

Stiens

Prominent klassiek contrabassist James Oesi komt op vrijdag 7 december naar de concertserie Stinze Stiens. Oesi is een bekend bassist die zich als één van de weinigen richt op de bas als solo-instrument.

De van originele Zuid-Afrikaanse bassist speelde zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op vele bekend plekken zoals het Concertgebouw in Amsterdam en festival CityProms in Leeuwaren. Ook kun je hem kennen van zijn optredens bij Vrije Geluiden of Podium Witteman. In mei 2017 vond de eerste editie van het door Oesi geïnitieerde Dutch Double Bass Festival plaats in Den Haag. Oesi studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 10. Ook won hij de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Hij studeerde daarvoor in Moskou en volgde masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Op dit moment is Oesi bezig met de voorbereidingen voor de opnames van alle cello suites van Bach.

Het concert start om 20.15 uur in Doktershûs en Tún (Smelbrêge 6, Stiens). Kijk voor meer informatie op www.stinze-stiens.nl


Auteur

Redactie