Festival LUNA zet Leeuwarden in het licht

Leeuwarden

Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland verrasten het afgelopen weekend op onverwachte plekken in de Leeuwarder binnenstad talloze bezoekers met licht, geluid en experiment tijdens het Leeuwarden Urban Night Adventure, oftewel LUNA.

Bovendien was er van alles te beleven op het gebied van film-, licht- en geluidskunst.

Vooral de Visual Piano van kunstenaar Laurenz Theinert (DE) in de Blokhuispoort met een grote lichtshow en live muziek werd druk bezocht, evenals de grote projecties van Robert Sochacki (PL) op het Gouverneursplein, waarbij de kunstenaar zich onder andere had laten inspireren door de traditionele Nederlandse schilderkunst. De interactieve LOOPS van Jonas Vorwerk (NL) op het Waagplein en LumenUs van Lumus Instruments (met dank aan Pyrasied Xtreme Acrylic) op het Zaailand waren zowel bij volwassenen als kinderen erg in trek door het speelse karakter van de lichtkunstwerken. 

Het lichfestival vormde een onderdeel van de slotfestiviteiten van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Fotograaf Humphrey Paap schoot meerdere sfeerbeelden.


Auteur

Redactie