Opvoering 'De OmZieners' in Schaaf City Theater

Leeuwarden

Er komt donderdag 29 november een bijzondere theatervoorstelling naar Leeuwarden: 'De OmZieners'. De voorstelling wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting.

De voorstelling wordt door heel het land gespeeld en krijgt lovende recensies: ,,De theatervoorstelling De OmZieners moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is zowel intens als ontroerend en gaat onder je huid zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven."

De OmZieners wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede. De reden dat mensen in armoede theater maken, is dat er veel over hen gezegd en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. Bijvoorbeeld dat armoede je eigen schuld is. Of dat je hoort bij de ‘zwakkeren’. Maar ben je zwak als je in armoede leeft? Of moet je juist heel stevig in je schoenen staan?  De OmZieners is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar. Op eigenlijk elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Met De OmZieners brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven van de mensen invoelbaar en brengen een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Dat gesprek willen zij graag voeren. Niet omdat zij pasklare antwoorden hebben, maar vanwege het willen delen van vragen. 

De voorstelling in Schaaf City Theater begint om 20.00 uur. De deuren zijn reeds vanaf 19.30 uur geopend. De entree is gratis. Een vrije gift na afloop wordt gewaardeerd. U kunt zich aanmelden via omzieners@gmail.com 

 

 


Auteur

Redactie