Jamsessie met Leeuwarder bluesgitarist Sietze Bouma

Leeuwarden

Neushoorncafé De Backstage biedt op dinsdagavond 4 december weer plaats aan een door Friejam georganiseerd jazzcafé met jamsessie. Trio Valkenburg begeleidt die avond de bluesgitarist Sietze Bouma.

Deze avond krijgt iedereen de kans om na de pauze met het trio en de gitarist op het podium te staan. De aanvang is 20.30 uur en de toegang gratis.

De talentvolle Leeuwarder gitarist Sietze Bouma groeide op in een gepassioneerd 3n muzikaal gezin. Hierdoor is muziek maken een gemakkelijke keuze geweest. Hij pakte de gitaar op toen hij twaalf jaar was en heeft hem niet meer neergelegd. Zijn geluid wordt gekenmerkt door een heldere toon, rijke en volle akkoorden en smaakvolle solo’s. Hij ontwikkelde zich als gitarist in bands als Not Shakespeare en Spotrockers en in het door hem opgerichte akoestische trio Madera.

In juli 2011 presenteerde hij zijn debuutalbum. Hij speelde onder andere samen met gitarist Harry en de Australiër Tommy Emmanuel. Deze ervaringen zijn duidelijk terug te vinden in zijn gitaarlessen die hij als docent geeft in zijn eigen 'Gitaar Instituut Friesland'.

Deelnemers aan de sessie kunnen zich vooraf aanmelden bij de organisatoren via de mailadressen timdevriesbookings@gmail.com en info@drumschoolvalkenburg.nl. Uiteraard is aanmelden op de avond zelf ook een optie. Om zoveel mogelijk muzikanten de gelegenheid te geven om mee te spelen is de deelname per muzikant beperkt tot twee à drie nummers. Op de website van Friejam (Friejam.nl) is de setlist te vinden met nummers waar de deelnemers uit kunnen kiezen om die in te studeren.


Auteur

Redactie