Waadhoekekoor de Bútsoekers geeft concert in Finkum

Finkum

De Sint-Vituskerk in Finkum biedt op zondag 25 november plaats aan een gratis te bezoeken meezingconcert, georganiseerd door Waadhoekekoor de Bútsoekers.

‘Herinnert u zich deze nog?’
Lang, lang geleden lagen we met een transistorradiootje aan het oor te luisteren naar de toppers van toen. Van Elvis en Cliff, van Fats Domino, Boudewijn de Groot en van al die anderen. We kochten hun platen, cassettebandjes en cd’s en genoten van die fantastische muziek. Luisteren is leuk natuurlijk, maar meezingen is nog veel mooier. In Sint-Annaparochie heeft het voormalige shantykoor gekozen voor een nieuw repertoire. Dat wil zeggen: de mannen hebben oud materiaal uit de zestiger en zeventiger jaren in een nieuw jasje gestoken. Waadhoekekoor de Bútsoekers is er trots op deze ‘golden oldies’ te mogen zingen in kerken en theaters in de wijde omtrek.

Sinds enige tijd gebeurt dit in de vorm van ‘meezingconcerten’. Na successen in Goënga, Engelum en Franeker is het binnenkort de beurt aan Finkum. Het koor zingt zélf een aantal hits, enkele solisten stappen moedig naar voren, maar ook het publiek wordt nadrukkelijk gevraagd met vijf of zes liedjes mee te zingen. U kent de tekst niet helemaal? Geen probleem. De woorden staan op grote tekstborden, die zelfs achterin de kerk te lezen zijn. 

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de website: butsoekers.nl. U vindt daar bijvoorbeeld dat men iedere dinsdagavond vanaf half acht repeteert in het MFC Ons Huis. Marijke Rodenburg en een vast combo helpen mee om spat zuiver en enthousiast te zingen. Na de repetitie hijsen sommige leden zich op de kruk voor een biertje of een borreltje. Anderen gaan neuriënd de nacht in. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Het kosteloos te bezoeken meezingconcert in Finkum begint om 15.00 uur. De deuren gaan reeds om 14.30 uur open.


Auteur

Redactie