Cometas in Hoogeveen andermaal te sterk voor Kwiek

Hoogeveen

De heren handballers van Cometas mochten afgelopen zaterdag voor de tweede keer deze week afreizen naar Hoogeveen. Afgelopen dinsdag werd in de beker met vier doelpunten verschil (28-32) gewonnen en dit weekend waren de Leeuwarders ook in de competitie van de hoofdklasse met diezelfde marge de betere: 22-26.

Het plan van de coach Humphrey Terpstra was duidelijk: de eerste tien minuten meteen full speed aan de wedstrijd beginnen en op hoge druk de bal rondspelen om kansen te creëren. Dit resulteerde in een snelle 0-3 voorsprong en Kwiek wist dat het een moeilijke pot ging worden. Door de sterke verdediging van Cometas had Kwiek moeite om doelpunten te maken. Dit verslapte een beetje naarmate de eerste helft vorderde met een doelpuntenfase van Kwiek waarin Cometas scherp moest blijven om de voorsprong te behouden. Bij een 12-16 voorsprong voor de Leeuwarders werd er gepauzeerd.

Cometas verdedigde ijzersterk in de tweede helft waardoor Kwiek elf minuten (!) niet tot scoren toekwam. Ook Cometas scoorde niet veel maar wist toch naar 12-19 uit te lopen. Daarna volgde een periode van slordigheid waarin Kwiek dichterbij wist te komen. Er moest een schepje bovenop bij Cometas, dat was duidelijk! Het snelle spel van de eerste helft werd weer opgepakt door de Leeuwarders en uiteindelijk trok men met 22-26 de zege over de streep.


Auteur

Henk Albers Redacteur