Blues Festival in De Harmonie

Leeuwarden

Het jaarlijkse Bluesfestival is inmiddels een succesvolle traditie in De Harmonie met zowel bekende als nieuwe artiesten. Op vrijdag 30 november vindt alweer de derde editie in Stadsschouwburg De Harmonie plaats.

De line-up bestaat onder anderen uit Leif de Leeuw Band, Livin'Blues Xperience, Electric Hollers, Erwin Java / Kat Riggins & Band, KING’S RHYTHM CREW en Weima van der Werf.

Leif de Leeuw Band
Leif de Leeuw won eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards en waren te zien in programma’s als De Wereld Draait Door De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

KING’S RHYTHM CREW 
De heren van KING’S RHYTHM CREW  gaan na hun droomstart steeds vaker op pad. Met alle drie een verleden in de internationale 'blues/roots' scene als begeleiders van artiesten als Snowy White, Byther Smith, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane en vele anderen, hebben de heren voorlopig genoeg mooie muzikale projecten in het vooruitzicht. Zo ook op het Bluesfestival in De Harmonie staan deze heren achter gitarist Ruben Hoeke en zanger / gitarist Sean Webster (UK).

Livin’ Blues Xperience
De Haagse blues formatie Livin’ Blues Xperience met front man Niko Christiansen, is sinds de jaren zeventig al niet meer weg te denken van de Nederlands bluespodia. Deze legendarische bluesband speelde met vele blues en pop goden zoals Steve Lukather (Toto), Peter Green (Fleetwood Mac), Desmond Dekker, Rory Gallagher, Thijs van Leer, Adje van den Berg en vele anderen en had vele grote hits in Europa zoals Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza. In Nederland kreeg de Livin’Blues Xperience de allereerste Dutch Blues Award uitgereikt. Hun bekende hits worden uiteraard gespeeld maar er is ook ruimte gecreëerd voor nieuw materiaal.

En nog meer:
Daarnaast kan je ook genieten van Weima van der Werf XL bluesproject, Electric Hollers en de Erwin Java / Kat Riggins & Band. Weima van der Werf XL bluesproject speelt Bluespop gerelateerde nummers. Bluesklassiekers worden helemaal eigen gemaakt. Electric Hollers is een rauw dynamisch bluesrock power-trio uit het noorden van Nederland die invloeden mengt van bands als Led Zeppelin, Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad. En Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Hij komt samen met de uit Miami Florida afkomstige zangeres Kat Riggins. Zij is niet meer weg te denken uit de internationale Blueswereld.

Dit jaar sluit het Bluesfestival af meet een after-party in Scooters met De 10.000 Volt Blues Band! De derde editie van het festival is op 30 november vanaf 20.00 in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.harmonie.nl


Auteur

Redactie