SOMNIUM een bijzondere audiovisuele voorstelling

Leeuwarden

De bijzondere audiovisuele voorstelling SOMNIUM is tijdens het Lichtfestival LUNA voor het laatst te zien in Friesland.

SOMNIUM, wat droom betekent in het Latijn, is een beleving waarin alles uit de kast wordt getrokken om een muzikale totaalervaring te creëren met nieuw gecomponeerde muziek en geluiden voor op de koptelefoon, flarden moderne dans- en bewegingsimprovisaties en kleurrijke, dromerige visuals. Zodra je met een koptelefoon de opblaasbare ruimte binnentreedt waar SOMNIUM plaatsvindt, maak je kennis met een surreële wereld die je niet snel zult vergeten. 

Geïnspireerd door schrijvers als Murakami en Borges en door films uit het sciencefiction genre probeert de Friese zanger, componist en muzikant Geert van der Velde (The Black Atlantic) de grillen van het onderbewuste in een voorstelling te vatten. 

SOMNIUM was eerder te zien bij Noorderzon en Explore the North. Deze laatste voorstellingen in Leeuwarden worden gepresenteerd door Lichtfestival LUNA 2018 en Media Art Festival: LinkedUp!, in samenwerking met de Popfabryk en komt mede tot stand met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten en Fonds 21. Op de volgende data en tijdstippen vinden de voorstellingen plaats: donderdag 22 november om 19.30 en 22.00 uur; vrijdag 23 november om 19.30 en 22.00 uur; zaterdag 24 november om 16.00, 19.30 en 22.00 uur. Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden ingang Media Art Festival: LinkedUp!

Entree €5,00, hierbij inbegrepen is bezoek aan de Young Masters expositie van het Media Art Festival. Reserveren kan via: info@popfabryk.nl


Auteur

Redactie