SC Cambuur in eigen huis niet voorbij FC Volendam

Leeuwarden

SC Cambuur heeft dit weekend een goede thuisreeks beëindigd zien worden. De Leeuwarders kwamen zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De vorige drie thuisduels (tegen Helmond Sport, HFC in de beker, Jong Ajax, red.) werden nog gewonnen.

De geel-blauwen zakken vanwege het puntenverlies van de negende naar de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

Het spel golfde in de openingsfase veelvuldig op en neer. Cambuur mocht al snel een aantal corners nemen, maar in de zestiende minuut kwamen de bezoekers aan de leiding. Boy Deul stuurde met een fraaie pass Nick Doodeman de diepte in, die op zijn beurt de trekker overhaalde: 0-1. De Leeuwarders hadden vervolgens het meeste balbezit, de Volendammers waren - met name vanuit de omschakeling - het gevaarlijkst. Issa kallon had evenwel de gelijkmaker op zijn schoen in de veertigste minuut. De aanvaller faalde in de afwerking door veel te slap in te schieten. Op slag van rust maakte Mohamed Betti hands in de eigen '16' waarna Kevin van Kippersluis vanaf elf meter onberispelijk raak schoot: 1-1. 

De wedstrijd werd zonder wijzigingen hervat.  

Cambuur kwam goed uit de kleedkamer en kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Robbert Schilder (in de 57ste minuut) ontstond de tot op dat moment grootste kans; Matthew Steenvoorden kopte in, waarna Van Kippersluis de bal van dichtbij tegen de paal schoot.

Pas zo rond de 77ste minuut meldde FC Volendam zich weer eens een keer in de buurt van het doel van Xavier Mous. Hoewel de Leeuwarders tot aan de laatste seconde aan bleven dringen,  kwam de zo gewenste - en vooral op basis van het eerste deel van de tweede helft - winnende treffer niet tot uiting in de stand. Met het gelijke spel kregen de geel-blauwen zogezegd te weinig. 

Menno Patat herdacht
Toen de stadionklok 59.00 aangaf werd door de supporters een mooie ode gebracht aan de onlangs op 59-jarige leeftijd overleden zeer geliefde snackbarhouder Menno 'Patat' Jansma. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon ('88 Conraad), Schils, Maulun, Mathieu, Van Kippersluis, Robertha ('71 Rossi)

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 Doodeman ('16), 1-1 Van Kippersluis ('44/penalty)

Scheidsrechter Teuben gaf geel aan Vlak, Baly (FC Volendam).

Aantal toeschouwers: 7021

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut


Auteur

Henk Albers Redacteur