Gospel Event Leeuwarden in De Wijngaard

Leeuwarden

De vijfde editie van Gospel Event Leeuwarden vindt - na een intensieve voorbereiding van een half jaar - op 17 november plaats in De Wijngaard. Het evenement is opgezet door gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden.

Een spetterende concertavond met een projectkoor van ruim tachtig zangers, het gospelkoor met ruim dertig zangers en een band van tien muzikanten.

Er wordt dit jaar opnieuw groots uitgepakt. Omdat in voorgaande jaren de concertlocaties te krap bleken voor gospelkoor, projectkoor, muzikanten en publiek is er uitgeweken naar een nog grotere locatie. Deze locatie biedt weer nieuwe mogelijkheden. Voor deze lustrumeditie is enorm veel belangstelling. Het projectkoor was binnen een dag gevormd, bijna negentig mensen meldden zich aan om mee te doen. De band is uitgebreid met een strijkkwintet, waardoor het concert een symfonisch tintje krijgt. De arrangementen zijn geschreven door muzikaal leider Wilco Kloosterman. In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event Leeuwarden 2018 is ook ruimte voor het thema ‘Verzet’.

Via beeld en muziek besteedt men aandacht aan gelijkheid onder mensen en de voorbeeldfiguren zoals M.L. King. Dit levert een gevarieerd programma op dat wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal. De voorbereidingsavonden (5x) zijn de moeite waard. In hoog tempo studeert het projectkoor, samen met The Young Christian Singers, de nummers in en het klinkt fantastisch! Op naar de finale: samen op het podium in De Wijngaard.

Alle honderdtwintig zangers staan op 17 november vanaf 20.00 uur op het podium in De Wijngaard. Samen maken zij er, onder de bezielende leiding van Wilco Kloosterman, een spetterende avond van. Kaarten zijn te verkrijgen via het bestelformulier op de website van het gospelkoor: www.theyoungchristiansingers.nl


Auteur

Redactie