SamSam-festival 'Jij bent anders net als ik'

Leeuwarden

Iedereen is anders, niemand is als jij! Op het gratis toegankelijke SamSam-festival op zondag 18 november in Neushoorn combineren mensen met en zonder verstandelijke beperking hun creativiteit.

Alweer voor de vijfde keer organiseert Stichting Wauw dit bijzondere festival en deze keer maakt ze er samen met Neushoorn weer een feestje van. Kinderen en volwassenen, mensen met en zonder beperking treden op of genieten van de optredens van anderen. Samen doen in een ontspannen sfeer, dat is waar het om gaat. Het programma begint om 13.00 en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Vanaf 12.30 uur zijn de deuren al open. Alle artiesten en vrijwilligers zetten zich belangeloos in waardoor het publiek het SamSam-festival gratis kan bezoeken en iedereen mee kan genieten.

Er treden koren en bands op, waaronder oude bekenden maar ook artiesten die voor het eerst aan dit festival meedoen. En omdat het vorig jaar een groot succes was, is er natuurlijk weer een open podium. Daar kan iedereen die daar zin in heeft zijn of haar zangkunsten vertonen, een gedicht voordragen, een dansje doen of een meegebracht instrument bespelen. De knuffelhonden zijn er weer, er zijn workshops voor alle leeftijden en de kleintjes kunnen hun hart ophalen in de speelcorner.

Dit festival is 'anders' en wordt georganiseerd door Stichting Wauw. Het doel is mensen met en zonder verstandelijke beperking gezamenlijk mooie, leuke en gezellige dingen te laten doen en zo de integratie te bevorderen.

Op Facebook.com/samsamfest is meer informatie over het programma te zien.


Auteur

Redactie