Land Transport verspeelt koppositie tweede divisie na nederlaag in topper

Leeuwarden

De driebanders van Land Transport hebben het topduel uit bij HCR Prinsen 2 in Haarloo met 5-3 verloren. Doordat ook naaste concurrent Carambole 2 won zakken de Leeuwarders naar de derde plaats, met één punt achterstand op de beide leiders.

Jildo Keur keek na negen beurten tegen Raymond Teunissen al tegen een 15-2 achterstand aan, maar begon halverwege de partij driftig te scoren en met tien caramboles in twee beurten nam hij met 16-19 de leiding. De partij ging verder gelijk op en via 24-24 en 29-29 was de spanning te snijden. Vele matchballen volgden (zeven voor Jildo en zes voor Raymond) en het was dan ook terecht dat Jildo uiteindelijk remiseerde in de nastoot: 30-30.

Gert-Jan van der Veen hield Freddy ter Braak na acht beurten met 7-6 nog redelijk bij, maar toen die daarna in acht beurten veertien caramboles maakte was het gat meteen geslagen (21-10) en slaagde hij er niet meer in om dichterbij te komen en na 35 beurten was het beslist (35-19) en stond Land Transport met 3-1 achter.

Ook Klaas Kuindersma stond in het begin ver achter. Tegen Dinand Prinsen was het na elf beurten 11-7 en ook na 26 beurten was de kloof  vrij groot (22-15). Dinand viel plotseling stil en Klaas bleef goed spelen en via drie series van drie en eentje van vier besliste hij de partij in 41 beurten (26-30).

Albert Kooistra stond na elf beurten tegen Markus Wirgs nipt met 11-12 voor, maar na 24 beurten was de partij helemaal gekanteld en stond hij met liefst 29-14 achter. Hij kwam voorts niet meer dichterbij en zag zijn tegenstander in de 38ste beurt uitgaan (35-22).


Auteur

Redactie