Avanti krijgt op bezoek bij KTP Nieuw Roden lesje in effectiviteit

Leek

De dames van Avanti traden in de achtste speelronde van de zaalvoetbal eredivisie in sportcentrum Leek aan tegen KTP Nieuw Roden. De formatie uit Stiens werd vrijdagavond met 7-2 behoorlijk geflatteerd aan de kant gezet.

Wedstrijdverloop
KTP Nieuw Roden vloog uit de startblokken en stond na vijf minuten reeds op 2-0. Cilla Ritsma maakte middels een goede combinatie de 2-1 in de achtste minuut. In de zestiende minuut zette Kim Poepjes uit een bijna onmogelijke hoek de 2-2 op het scorebord. Een paar seconden later was het echter 3-2 en nog voor het aanbreken van de pauze keek Avanti wederom tegen een nadelige marge van twee doelpunten aan: 4-2. 

In de tweede helft volgde al snel de 5-2. In de 25ste minuut leek Kim Poepjes de 5-3 te maken, maar de keepster van de thuisclub redde op het laatste moment. In de dertigste minuut raakte Emma Admiraal de paal. Avanti kreeg vervolgens nog een aantal prima kansen, maar keepster Joukje van der Meer redde keer op keer. Uiteindelijk haalde de thuisclub nog tweemaal de trekker over en dus kreeg Avanti een harde les in effectiviteit: 7-2.

De dames van Avanti Keuning Advocaten nemen het vrijdag 16 november om 20.30 uur in eigen huis op tegen Exstudiantes uit Zwolle.


Auteur

Redactie