Jan Smit gaat na vier jaar weer de theaters in

Leeuwarden

Jan Smit zal vanaf dit najaar weer in de Nederlandse theaters te zien zijn. De theatershow getiteld ‘Met Andere Woorden’ staat in het teken van zijn nieuwe album en neemt de bezoeker mee op een muzikale reis.

Na het grote Duitse succes met KLUBBB3, de Elfstedentour en de Arena-concerten met De Toppers terug naar de basis. Jan Smit: intiem en gewoon vertrouwd in De Harmonie.

Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan twaalf gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam. Waar Jan Smit altijd zijn eigen liedjes schrijft stelt hij zich bij dit album kwetsbaar op. Dat brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. ,,Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik twaalf liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste… Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden?”, aldus Jan Smit. Sanne Hans is één van de componisten en toevallig tevens de enige vrouw die meeschreef aan dit project. Ook onder anderen Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon & Frank Boeijen wist Jan te strikken voor dit project, dat hij live in het theater laat horen. ,,Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe”, zo benadrukt Jan.

Het album wordt ondersteund met de theatertour getiteld ‘Met Andere Woorden’ en is woensdag 28 november om 20.15 uur te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.harmonie.nl


Auteur

Redactie