Uitvoering Benja Krik in theater De Bres

Leeuwarden

Wat is er leuker dan een sprankelend theaterconcert? Wat is er spannender dan een klassieke gangsterfilm? Klezmerband Mazzeltov & Rolinha Kross bieden allebei voor de prijs van één in theater De Bres.

Mazzeltov & Rolinha Kross zullen de filmtheatervoorstelling ‘Benja Krik’ op vrijdag 16 november vanaf 20.30 uur uit gaan voeren in theater De Bres in Leeuwarden. De bezetting is als volgt: Rolinha Kross (zang & percussie), Edith Mathot (viool), Harold Berghuis (gitaar & contrabas), Harm van den Berg (accordeon) en Gottfrid van Eck (concept, klarinet & basklarinet).

Deze Russische zwijgende film uit 1926 is buiten de voormalige Sovjet Unie nauwelijks bekend. De film vertelt de deels waargebeurde avonturen van Benja Krik, een joodse topcrimineel uit havenstad Odessa die actief was tijdens de Russische Revolutie in 1917. Met hun Jiddische muziek en Russische liederen geven Mazzeltov & Rolinha Kross kleur aan de oude zwart-witbeelden en brengen ze Benja opnieuw tot leven. Deze Russische Robin Hood, tegelijk schurk en held, wordt op de hielen gezeten door vijf hedendaagse klezmer gangsters. Een muzikale achtervolging door de nauwe straatjes van het oude Odessa. Wie wint?

Meer informatie en kaarten reserveren via www.theaterdebres.nl. Kijk ook op www.mazzeltov.nl


Auteur

Redactie