Run op kaarten Tryater’s Dorp Europa in Leeuwarden

Leeuwarden

Tryater speelt deze herfst Dorp Europa op plekken waar gewoond wordt, op plekken waar gewerkt wordt en op plekken waar de toekomst ter wereld komt.

De kaarten voor de locatievoorstelling Dorp Europa op 17 november bij Mannen van Staal en op 22 november bij de Rabobank in Leeuwarden zijn uitverkocht. Wie Dorp Europa nog bij een Leeuwarder bedrijf wil zien, kan alleen nog terecht op 23 november, ook bij de Rabobank, in het programma van Explore the North. Dorp Europa is dan toegankelijk voor bezoekers met een polsbandje voor het festival.

Ook de huiskamervoorstellingen in en rondom Leeuwarden zitten voor het grootste deel vol: de prologen op 11 november bij Janet Wijnstra in Reduzum, op 14 november bij Bodes Kroes in Leeuwarden en op 14 november bij Janna Kaspers in Leeuwarden waren in een rap tempo uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten voor de huiskamervoorstellingen bij Ruthger Zijlstra op 14 november in Leeuwarden, op 18 november bij Janet Wijnstra in Reduzum en op 21 november bij Hepkje Terpstra in Jirnsum te bestellen op www.tryater.nl of 058-2539550.

Over Dorp Europa
In Dorp Europa zien we een dorp, aan de rivier, op de vlakte of aan de voet van een berg. Wisselende settingen met dezelfde archetypen, mensen die zich op een bepaalde manier tot elkaar verhouden. Iedere speler neemt je mee in een eigen perspectief van zijn of haar zoektocht naar het thuisgevoel, met verschillende talen van Europa en van theater.

Het concept en de regie zijn van Ira Judkovskaja. Eelco Venema schreef een groot deel van de teksten. Peter Sijbenga deed de dramaturgie. De cast bestaat uit Sjoerd Blom, Aly Bruinsma, Beppe Costa, Romke Gabe Draaijer, Klaus Jürgens, Marjolein Ley, Eva Meijering, Brecht Wassenaar en Sonia Zwolska. De muziek is ook van Beppe Costa. Elze van den Akker deed de vormgeving, Linda Eijssen het kostuumontwerp en Koos de Vries het lichtontwerp.

Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma en het ReOpening-programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.


Auteur

Redactie