Wereldpremière pianoconcert in MCL

Leeuwarden

De wereldpremière van een werk van de uit Leeuwarden afkomstige componist/pianist Jochem le Cointre. Dat is één van de onderdelen van een concert in het Medisch Centrum Leeuwarden op zondag 11 november vanaf 15.30 uur.

Samen met het Fries Kamerorkest, onder leiding van Ronald Slager, speelt de componist het 'Poème pour piano et orchestre', geschreven van 2014-2018. Het is toegewijd aan de pianist Elisha Abas. Het is een werk waarin de romantische pianotraditie doorklinkt.

Jochem le Cointre is geboren en getogen in Leeuwarden. Hij won als jonge pianist prijzen op het Prinses Christina Concours (PCC). Hij studeerde aan The New School for Jazz in New York en The New York Piano Academy, bij dr. Ronn Yedidia.

Op het programma staan de volgende werken:

  • Sipke Hoekstra (Leeuwarden, 1976) – Saga, soundtrack to the life of a forgotten hero
  • Jochem le Cointre (Leeuwarden, 1994) - wereldpremière 'Poème pour piano et orchestre', uitgevoerd door de componist met het Fries Kamerorkest.
  • Ludwig van Beethoven (Bonn 1770 -Wenen 1827) – Symfonie nr. 5 Op. 67.

De entree bedraagt €12,50, kaarten aan de zaal. Reserveren kan via info@bonifatiuscultuur.nl. Opgenomen patiënten hebben kosteloos toegang op vertoon polsbandje.

Het Bonifatius Cultuurfonds van het Medisch Centrum Leeuwarden heeft als doel concerten en exposities in en rond het Pieter Bonnema Auditorium te organiseren. Deze concerten en exposities zijn bedoeld voor de patiënten van het MCL, maar ook medewerkers van het ziekenhuis en bezoekers zijn van harte welkom. Daarnaast heeft het Bonifatius Cultuurfonds als doel het Flentrop-orgel, dat in het Pieter Bonnema Auditorium staat, af te bouwen en de Yamaha-vleugel in de foyer te onderhouden.

Meer informatie: www.bonifatiuscultuur.nl


Auteur

Redactie