Tjitske Reidinga uit Leeuwarden als Sophie in Stadsschouwburg De Harmonie

Leeuwarden

Tjitske Reidinga (uit Leeuwarden, bekend van tv) speelt op woensdag 14 tot en met zondag 18 november de hoofdrol in het succesvolle toneelstuk 'Sophie' van Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw.

De achtjarige Sophie groeit op en wordt een jonge vrouw, moeder en uiteindelijk oma. In twaalf scènes, die zich afspelen in de meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt haar leven aan je voorbij: haar conflicten, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet. Tjitske Reidinga speelt de rol van Sophie, een vrouw die opgroeit van olijke achtjarige tot bedachtzame tachtiger. Arthur Oostvogel, directeur De Harmonie zag de voorstelling eerder: ,,Tjitske speelt álle rollen met een vanzelfsprekendheid, die ongehoord knap en ook geloofwaardig zijn. In twaalf hilarische maar ook zeer herkenbare en aangrijpende scènes, die zich afspelen in de meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt haar leven aan je voorbij: haar conflicten, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet.”

Het bijzondere leven van een gewone vrouw
Eigenlijk is Sophie’s leven niet heel bijzonder. In ieder geval niet bijzonderder dan het leven van menig Nederlandse vrouw. Sophie is wat het is en daarin zit ook de kracht. Het leven van een vrouw die haar best doet om door alle obstakels van het leven heen haar weg te vinden. Er zijn vriendjes, er is een scheiding, ouders die sterven, dingen die iedereen vroeg of laat tegenkomt. Sophie is in feite een hele gewone, bijzondere vrouw.

Arthur Oostvogel: ,,Wát een prachtige regie, die je door de levensjaren van Sophie voeren; haar vriendschappen, haar liefdes, huwelijk en tal van herkenbare, menselijke, huiselijke probleempjes. Voor mij is het een van de beste voorstellingen die ik zag. Zó mooi, zo grappig, zo teder en op momenten aangrijpend. Maar vooral: herkenbaar. Ik heb ademloos gekeken en genoten.”

Kijk voor meer informatie op harmonie.nl


Auteur

Redactie