Kunstenaar Albert Brennink schenkt twee schilderijen aan Leeuwarden

Leeuwarden

Burgemeester Ferd Crone heeft op 2 november een tweetal olieverf schilderijen van kunstenaar Albert Brennink in ontvangst genomen. Op beide schilderijen is de Oldehove afgebeeld. De schilderijen krijgen een plaats in het Historisch Centrum Leeuwarden.

Albert Brennink is in 1924 in Amsterdam geboren en bracht zijn jeugd door in Berlijn. Zijn vader, een koopman, kwam uit het grensgebied. Brennink stamt af van de bekende Brenninkmeijer familie. Brennink heeft de opleiding architectuurstudies aan de Technische Universiteit van Aken gevolgd en heeft een eigen architectenpraktijk sinds 1954. Hij is actief op het gebied van poëzie, muziek en schilderkunst.

De schilderijen over Leeuwarden zijn in 1997 en 2009 geschilderd.


Auteur

Redactie