SC Cambuur met Rossi in basis tegen Jong Ajax, Steenvoorden terug bij selectie

Leeuwarden

SC Cambuur speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. In het Cambuur Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De Leeuwarders wisten in competitieverband nog nooit te winnen van de jeugdige Amsterdammers. De vier vorige ontmoetingen gingen met respectievelijk 3-2 (Amsterdam, 22-1-18), 1-2 (Leeuwarden, 18-8-17), 2-1 (Amsterdam, 5-5-17 ) en 1-3 (Leeuwarden, 2-12-16 ) verloren. 

In de competitie presteren beide teams de laatste weken behoorlijk onder de maat. Cambuur pakte in de laatste zes duels slechts vier punten. Jong Ajax doet het met zes uit zes net iets minder slecht. De geel-blauwen staan op de ranglijst overigens wel boven de formatie die vorig jaar de titel pakte: Cambuur staat achtste met 17 uit 11, Jong Ajax negende met 16 uit 11. 

Niet inzetbare spelers
Daan Boerlage, hij werd deze week in het ziekenhuis onderzocht, is meerdere weken uitgeschakeld wegens een enkelkwetsuur. Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) is nog ruim twee maanden uit de roulatie. David Sambissa (armblessure) staat nog een aantal weken aan de kant. Kevin Schindler (gekneusde ribben) is voorlopig eveneens niet van de partij. Nigel Robertha kampt met stijve spieren en wordt uit voorzorg gespaard.

Disciplinaire schorsing opgeheven
Matthew Steenvoorden leek te moeten ontbreken omdat hij na het duel tegen Eagles voor onbepaalde tijd disciplinair werd geschorst. De verdediger trainde vandaag alweer mee. Na een gesprek met directie en technisch manager Booy heeft Cambuur de maatregel opgeheven.

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Schils, Ciganiks, Conraad, Mathieu, Rossi, Van Kippersluis

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Blank.


Auteur

Henk Albers Redacteur