Doorloper | Vrouwenkoor Lily Leaves uit Leeuwarden

Leeuwarden

De Doorloper van deze week staat in het teken van het vrouwenkoor Lily Leaves uit Leeuwarden. Het koor viert dit jaar het zilveren jubileum. De naam is afgeleid van de Friese pompeblêden.

Algemene informatie:
Het koor is in 1993 begonnen als barbershop koor, het heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld naar een popkoor met een veelzijdig repertoire. Eén van de oprichtsters, Baukje Marijke, zingt nog steeds bij ons koor!

Ons motto:
Zingen is een fantastische manier om te ontspannen.

We kunnen niet zonder:
Onze dirigente Hinke Jelsma. Een dirigente is onmisbaar voor een koor. We hebben haar nodig om ons in goede banen te leiden. Zij maakt van onze groep vrouwen een goed koor!

Feestjes bouwen doen we:
Als we een optreden geven! We geven ons helemaal en maken er een feest van. Door de liedjes die we zingen, maar ook door ons enthousiasme voor zingen. Onze repetities zijn ook een feestje.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
Afgelopen juni in de praam door Dokkum en daarna eten. Elk jaar hebben we als koor een uitje om het seizoen mee af te sluiten. Wat ook geweldig om te doen was, onze dirigente zo te verrassen tijdens haar jubileum als 25 jaar dirigent dat zij helemaal stil was. We hebben een speciale tekst voor haar geschreven en in een hilarisch schort haar toegezongen.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Op onze repetitie avond. We vinden plezier belangrijk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

En dat we vreselijk baalden:
Nou dat komt weinig voor. Soms is het heel jammer als een optreden niet door kan gaan doordat er problemen zijn bij de organisatie. Of zoals afgelopen jaar, toen we uit geloot waren bij de Paradiso korendagen in Amsterdam.

Leeuwarden is voor ons:
De plaats waar het koor zijn oorsprong heeft. Ondertussen komen de dames uit alle richtingen naar Leeuwarden om met elkaar te zingen.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren:
Dan waren wij elk jaar culturele hoofdstad! Wat een prachtig fenomeen met geweldige voorstellingen.

Als Cambuur wint:
Dan zijn er twee dames erg hees bij de repetitie.

Als we in een ander land zouden moeten wonen:
Dan gingen we met zijn allen naar een warm land 'let the sun shine' of naar Ierland. Zingen in pubs, waar we vaak enthousiaste verhalen over horen.

We zouden graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Henny onze voorzitster. Zij zet zich al jaren vol enthousiasme in voor ons koor.

Wat ons als koor bindt is:
Onze liefde voor zingen! Zingen is het middel tegen stress, het is een uitlaatklep voor positieve gevoelens. Zingen maakt emoties los. Door te zingen oefen je veel spieren. Daarbij komt dat ons koor ook een gezellige club is, waar je graag bij wilt zijn.

We hopen met z'n allen door te gaan:
Tot het volgende jubileum! Mochten er nog vrouwen zijn die bij ons willen zingen? Kijk dan even op de website: www.lilyleaves.nl voor meer informatie.

Jubileumconcert 
We gaan ons 25-jarig bestaan vieren door het geven van een concert op 11 november om 15.00 uur in het Koepeltheater in Leeuwarden. Het wordt voor ons een trip door memory lane, met liedjes uit de verschillende periodes van het koor. Deze keer zal Lodewijk Buscher ons begeleiden op piano. Daarnaast is er een onderdeel met Ellen Bakker (zangdocent/ zangeres). Meer informatie staat op onze - hierboven genoemde - site.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.

 


Auteur

Redactie