Rocking the Blues in Schaaf City Theater

Leeuwarden

'Rocking the blues', een echt Blues- & Rockfestival in Schaaf, met muziek verspreid over de podia in de foyer en de grote zaal, staat zeer binnenkort weer op de agenda.

De eerste editie bleek een groot succes. Liefhebbers van Blues en Rock kunnen op zaterdagavond 17 november andermaal komen genieten van dit fraai en breed opgezette festival. 

Schaaf wordt in de sfeer van Blues en Rock gezet door onder meer een expositie van fotograaf Erik Jan Koopmans, schilderkunst van Gerard Smit, Joop Zwart, Betty Spits en beeldende kunst van Minne Hoekstra. Shops met rock & roll kleding (vitage en costumised), een platenbeurs, Classic Cars, T-shirts met opdruk, instrumenten, een kunstplein, Grieks eten en ga zo maar door, behoren eveneens tot het festival.

De muzikale inbreng
In de foyer speelt The All Stars Blues Band, een heerlijke allround bluesband met een prachtig bluesgeluid, een fijne ritme-sectie en een prima zanger.

B-Ware trapt af in de grote zaal. Een combinatie van toetsen, gitaar en sax zorgt voor een stijlvolle blues, soulful, soms funky en soms jazzy. De zang wordt prachtig vertolkt door Else Kingma.

Palace of the queen, een twaalfkoppige blues/rockband met gerenommeerde muzikanten uit Friesland is een must see; geïnspireerd door de Tedeschi Trucksband spelen ze nummers van Kenny Wayne, Jonny Lang, Chicago, Eric Clapton en anderen.

The Shotgun Shacks, een niet alledaagse rauwe bluesband geformeerd rond gitarist Richard van Nood, speelt een dynamische mix van stevige blues met de sound van de jaren zestig. Het repertoire van Steve Ray Vaughan, Freddie King, The Allman brothers en Elmore James wordt door deze bluesband fantastisch neergezet.

Vannelly is terug met haar eigen repertoire: heftig, rocky en afgewisseld met prachtige ballades. Vanelly staat voor aanstekelijke, met veel gevoel gemaakte muziek.

The Drugstore Cowboys, de Herman Brood tribute band, bewijst dat blues/rock ook voor jongeren toegankelijk is. Deze talentvolle jonge muzikanten, die de blues/rock van Brood, inclusief de achtergrond zangeressen, uitstekend vertalen staan garant voor een feestje. Het predikaat 'uitsmijter' is hen dan ook niet vreemd.

De zaal gaat zaterdag 17 november om 19.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen van Schaaf City Theater. Kijk voor meer informatie (en ook voor online-kaartverkoop) op www.schaafcitytheater.nl 


 


Auteur

Redactie