Slieker vertoont premièrefilm Girl

Leeuwarden

'Girl' een film in de categorie drama, geregisseerd door Lukas Dhont (België, 2018) is deze week te zien bij Slieker.

'Girl' is het pakkende en ongelooflijk trefzeker vertelde verhaal van de vijftienjarige Lara (schitterend vertolkt door Victor Polster), een meisje dat een carrière als ballerina nastreeft. Daarmee legt ze de lat erg hoog voor zichzelf, maar wat de zaak nog complexer maakt, is dat Lara geboren is als jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam. De zestienjarige Victor Polster werd op het filmfestival van Cannes bekroond met de Prijs voor Beste Acteur. Later mocht Lukas Dhont de ‘Queer Palm’, de ‘Un Certain Regard’ van de internationale persjury én de Caméra d’Or in ontvangst nemen. Een must-see!

De honderd minuten durende film is te bekijken op de volgende tijdstippen: donderdag 1 november om 14.45 en 20.15 uur; vrijdag 2 november om 15.45 en 21.10 uur; zaterdag 3 november om 16.00 en 19.15 uur en zondag 4 november om 14.30 uur.

Kijk voor meer informatie en speeldata van andere films op de website: www.sliekerfilm.nl


Auteur

Redactie