Filmkafé Bagdad toont Brooklyn

Wergea

'Brooklyn', gebaseerd op het gelijknamige boek van Colm Tóibín, is vrijdag 2 november vanaf 20.30 uur te zien bij Filmkafé Bagdad in Us Doarpshûs aan de Nieuwe Weg 5 te Wergea.

Verhaallijn
Eilis Lacey, een jonge Ierse immigrante, probeert rond 1950 in Brooklyn haar weg te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika verruilt zij het comfort van haar moeders huis in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis moet een keuze maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Brooklyn is een thematisch ijzersterk kostuumdrama, vooral dankzij het genuanceerde samenspel van een evenwichtige cast en het prachtige, ondersteunende productieontwerp. Het romantische verhaal brengt het gevoel van emigratie op knappe wijze over, heeft met Saoirse Ronan een indrukwekkende hoofdrolspeelster in huis en verbeeldt op zorgvuldige wijze de twee plekken die het hart van Eilis verscheuren. Een sprookjesachtig mooi verhaal over heimwee.

Entree: €7.50,- (incl. koffie/thee). Meer informatie via filmkafebagdad@gmail.com

 


Auteur

Redactie