Cometas vrij eenvoudig langs Duiven

Leeuwarden

De heren handballers van HV Cometas kregen zaterdagavond bezoek van HV Duiven. De Leeuwarders boekten een 33-23 zege en stegen daarmee naar de top drie van de hoofdklasse.

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op. Beide teams lieten steekjes vallen in de dekking waardoor er nog niet meteen een ploeg bovenuit stak. Cometas rechte als eerste de rug en dat resulteerde in een 16-11 voorsprong bij het aanbreken van de pauze.

De tweede helft probeerde Cometas deze stijgende lijn uiteraard vol te houden. Mede door een goed keepende Jos van der Meulen kon Cometas zich in de verdediging onderscheiden. Cometas pakte deze positieve invloed op en bracht dit in de praktijk in de aanval met enkele goed uitgespeelde aanvallen. De voorsprong kon worden uitgebouwd en Duiven kreeg geen enkel moment het idee dat er nog iets te halen viel. De Leeuwarders keren dankzij de 33-23 zege terug in de top drie van de ranglijst.


Auteur

Henk Albers Redacteur