Natuurwerkdag bij Dekema State in Jelsum

Jelsum

Dekema State, een prachtig zomerverblijf in het terpdropje Jelsum, biedt zaterdag 3 november weer plaats aan een natuurwerkdag.

Heb je zin om er even op uit te trekken in de natuur dan is dit een ideale plek om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens deze dag zal voornamelijk snoeiwerk worden verricht. De eerste groep scouts heeft zich al gemeld, maar het terrein is groot genoeg om op verschillende plekken te werken. Ook is het misschien een mogelijkheid om kennis te maken met het terrein en de tuinbaas als je misschien wat vaker erop uit wilt en nuttig bezig wilt zijn. Bij Dekema State is het meest behoefte aan vrijwilligers die (voornamelijk ) de borders onder handen willen nemen.

Heb je groene vingers, of nog geen mogelijkheid gehad om deze te ontwikkelen maar vind je tuinen en vooral bloemenborders mooi? Als het je leuk lijkt mee te komen helpen is het wel handig als je een klein beetje het verschil weet tussen onkruid en vaste planten, en al doende, eventueel samen met de andere vrijwilligers opwerkend krijg je het groen dan vast wel in de vingers. Hoewel al zo’n 25 tuinvrijwilligers op (on)regelmatige basis helpen, is vooral bij de borders en de snijbloementuin nog behoefte aan meerdere extra handen.

Meer informatie op www.dekemastate.nl


Auteur

Redactie