Miniconcert met jamsessie in Neushoorncafé De Backstage

Leeuwarden

Het zeer succesvolle en door het publiek enthousiast ontvangen Jazzcafé & Jamsessie nieuwe stijl van 2 oktober jl. met saxofonist Hans Wijnbergen in Neushoorncafé De Backstage krijgt binnenkort een bijzonder vervolg.

Op dinsdag 6 november vindt vanaf 20.30 uur een gratis miniconcert plaats van een bijzonder gelegenheidstrio bestaande uit de Italiaanse pianist Giacomo Caruso, bassist Jan-Ruerd Oosterhaven en drummer André Valkenburg. 

Na het miniconcert, dat tot ongeveer 21.15 uur zal duren, is er weer volop ruimte voor muzikanten om zelf het podium te beklimmen om deel te nemen aan de jamsessie. Deelnemers aan de sessie zich vooraf kunnen aanmelden bij de organisatoren via de mailadressen timdevriesbookings@gmail.com en info@drumschoolvalkenburg.nl. Uiteraard blijft aanmelden op de avond zelf bij de organisatoren ook mogelijk. Om zoveel mogelijk muzikanten de gelegenheid te geven om mee te spelen is de deelname per muzikant beperkt tot twee à drie nummers. Net als bij de eerste editie kunnen de deelnemers kiezen uit een lijst met nummers om thuis vast in te studeren die te vinden is op website van Friejam: www.friejam.nl. Uiteraard kunnen andere muzikale wensen en suggesties vooraf ook aan de organisatoren worden doorgegeven.

De roots van gastpianist Giacomo Caruso liggen in Italië, maar hij studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar kwam in hij in 2008 terecht na zijn studie piano aan het conservatorium in zijn geboortestad Modica. Hij koos voor Groningen vanwege de New Yorkse jazzconnectie en daar kreeg hij dan ok les van grootheden als David Berkman, Jasper Soffers, Marc van Roon, Ralph Peterson, Alex Sipiagin, Gene Jackson, Robin Eubanks, JD Walter, Dena DeRose, Don Braden, Mark Gross, Freddie Bryant, Joris Teepe, Steve Altenberg, Michael Moore, Elena Malinova, Anastasia Goldberg. Na zijn studie heeft hij zich verder ontwikkeld tot een veelzijdig jazzpianist en muziekdocent.

De roots van Jan-Ruerd Oosterhaven liggen in Friesland. Hij studeerde eveneens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is daar nu als docent improvisatie aan verbonden. Naast bassist is hij gitaarbouwer, beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper. Ook zoekt hij als musicus graag de grenzen van de jazz op en maakt uitstapjes naar diverse andere genres. Twee bijzondere musici dus die samen met drummer André Valkenburg uit Wergea garant staan voor een bijzondere muzikale avond.


Auteur

Redactie