Pot, Baumgarten en van Astenrode in De Wier

Koarnjum

Het trio Pot, Baumgarten en van Astenrode speelt een cross-over van volksmuziek en jazz. Muziek vol prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk ook heel bijzonder zijn.

Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. De ‘trekzak’ is altijd hét instrument geweest op bruiloften en partijen, maar het was ook het 'arme lui's orgel' en werd niet helemaal serieus genomen. Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument. Hij tovert zachte, lyrische muziek uit dit kastje, muziek die op andere momenten swingend en met veel power gespeeld wordt. Zijn accordeon blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van zuchten en klepperen, maar kiest ook voor spannende, nieuwe avonturen.

Philip Baumgarten kent u misschien als bassist/arrangeur van ‘De nieuwe jas van Ede’, dat met veel succes langs de noordelijke theaters toert.

René van Astenrode is al jaren lang een veelgevraagde veelzijdige drummer. Met zijn krachtige, smaakvolle spel is hij een prachtige muzikale aanvulling.

Uiteraard zal op deze avond veel aandacht worden besteed aan de recentelijk verschenen cd 'Home' van dit bijzondere trio.

Huiskamertheater De Wier in Koarnjum opent de deuren zaterdagavond 27 oktober vanaf 20.00 uur. Vanaf 20.30 uur begint het optreden. Toegang alleen na aanmelding op telefoonnummer 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com


Auteur

Redactie