Allereerste Explore the North leesclub

Leeuwarden

Festival Explore the North organiseert dit jaar voor het eerst haar eigen leesclub. In deze leesclub kan iedereen meepraten over literatuur en over de (actuele) thema’s in de boeken.

Je kan hier je gedachten delen met andere lezers en vragen die het boek oproept met elkaar en de schrijver bespreken.

In de leesclub staat nu het boek Klont van Maxim Februari centraal. De Volkskrant schreef over dit boek: ,,Klont laat superieur zien hoe hard we romans nodig hebben.” Het boek gaat over ‘hoe mens te zijn in een 'gedataficeerde' wereld’. Voorafgaand aan het festival komt de leesclub samen om het boek te bespreken onder leiding van Cilla Geurtsen (onder meer recensent bij de Leeuwarder Courant en docent Letterkunde aan de NHL). Tijdens het festival gaat de leesclub in gesprek met Maxim Februari zelf. Men gelooft dat dit nieuwe en verrassende inzichten op kan brengen. Maxim Februari gaat tijdens het festival ook in gesprek met Adriaan van Dis en Hanna Bervoets op vrijdag 23 november om 20.30 uur.

Je kan je aanmelden via het item over de leesclub op www.explore-the-north.nl. Bij deelname aan de leesclub ontvang je korting op een festivalticket. De aanmelding voor de leesclub sluit op 31 oktober.

Belangrijke data
Maandag 19 november om 16.00 uur: Boekbespreking met leesclub.
Zaterdag 24 november om 13.00 uur: Leesclub in gesprek met Maxim Februari.
Vrijdag 23 november om 20.30 uur: Gesprek Maxim Februari, Adriaan van Dis en Hanna Bervoets tijdens Explore the North.
 


Auteur

Redactie