Aris Leeuwarden met veel moeite langs Basketbal Academie Limburg

Leeuwarden

De basketballers van Aris hebben zaterdag wederom de punten in eigen huis weten te houden. In het Kalverdijkje waren de Leeuwarders met 75-69 te sterk voor de ploeg uit Weert.

Aris had het bepaald niet gemakkelijk tegen de Limburgse laagvlieger. De bezoekers kwamen in het overwegend rommelige treffen zelfs acht punten los (33-41) toen het derde kwart drie minuten onderweg was. Halverwege datzelfde kwart was alles weer in balans bij 46-46 en 49-49. Voorts leken de Leeuwarders erop en erover te gaan (58-52), maar bij het ingaan van het laatste kwart klampten de Limburgers weer aan (61-59). Uiteindelijk hielden de manschappen van coach Tony van den Bosch het hoofd koel en werd de derde competitiezege in vier speelronden bijgeschreven.

Kwartstanden: 17-17 / 16-17 / 28-25 / 14-10


Auteur

Henk Albers Redacteur