Mega Fries Sportfestijn met 700 kinderen speciaal- en regulier onderwijs

Leeuwarden

Sport Fryslân organiseerde op donderdag 18 oktober, in samenwerking met BV Sport, gemeente Súdwest-Fryslân en Sportbedrijf Drachten, een groot sportfestijn.

Kinderen met een handicap, zevenhonderd in totaal, maakten tijdens het festijn kennis met aangepast sportaanbod bij hun in de buurt. Dat is hard nodig, want uit onderzoek van Sport Fryslân blijkt dat slechts een kwart van de leerlingen van het speciaal onderwijs in Friesland sport. Sport Fryslân wil het sporten en bewegen stimuleren door deze leerlingen op het Mega Fries Sportfestijn kennis te laten maken met verschillende sporten. Dit moet voor de kinderen een stimulans zijn om in hun vrije tijd ook te gaan sporten bij een sportvereniging. In totaal zijn er vierhonderd aangepaste sportmogelijkheden in de provincie.

De kinderen konden onder meer dansen, voetballen, boksen, korfballen, judoën, bowlen. Tevens maakten zij kennis met yoga, snoezelen, circus, djembé en graffiti. Na het sportfestijn kunnen de kinderen drie keer gratis sporten bij een sportaanbieder bij hun in de buurt.

Samenwerking 
Het Mega Sportfestijn werd georganiseerd door Sport Fryslân en mede mogelijk gemaakt door gemeente Súdwest-Fryslân, BV Sport, Sportbedrijf Drachten, Cornelia Stichting, Foppe Fonds, Sport Fryslân, Special Sporters Fonds, Fonds gehandicaptensport, Handicap NL (stichting meedoen mogelijk maken), Dirk Kuijt Foundation, Old burger weeshuis Sneek, Old burger weeshuis Leeuwarden, gemeente De Fryske Marren, gemeente Achtkarspelen, gemeente Opsterland, gemeente Waadhoeke, gemeente Tytsjerksteradiel en Stichting Beatrixoord.


Auteur

Henk Albers Redacteur