Harmonicafestival Leeuwarden trekt recordaantal spelers

Leeuwarden

De vijftiende editie van het Leeuwarder Harmonicafestival vindt zaterdag 27 oktober plaats in Wijkcentrum Bilgaard. Ruim 65 muzikanten zijn dit keer van de partij: een record.

Met ongekende muzikale passie organiseert Henk Jan Smit met een aantal vrijwilligers dit bijzondere festival. Het harmonica spelen zit de Leeuwarder in de genen. Al meer dan honderd jaar voert de trekzak de boventoon bij Henk Jan en zijn voorouders. Op elke verjaardag of jubileum klonken (én klinken) de vrolijke noten door de huiskamer. De accordeon gaat als een rode draad door het leven van deze muzikant. Diverse keren is hij op muziekreis naar Oostenrijk geweest. De harmonica gaat dan vanzelfsprekend mee. Henk Jan: ,,Dan ontbreekt de bijpassende outfit met lederhose, ruitjeshemd en jagerhoedje natuurlijk ook niet.”

Harmonicaspeler
De Leeuwarder harmonicaspeler inspireert met zijn harmonicafestival tal van liefhebbers om dit instrument te blijven bespelen. Henk Jan weet vele trekzakspelers van binnen en buiten Friesland naar dit unieke festival te halen. Het bruisende hart van het festival is ook op zaterdag 27 oktober het wijkcentrum Bilgaard in Leeuwarden. Al vele solisten, groepen en duo’s hebben zich inmiddels opgegeven om een boeiend en kleurrijk muzikaal programma te gaan vullen.

Het evenement duur van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/harmonicafestival.


Auteur

Redactie