Voetbaloverzicht | LAC Frisia nipt ten onder tegen DTD

Leeuwarden

LAC Frisia heeft zondagmiddag wederom averij opgelopen. Op De Magere Weide schortte het - zoals vaker dit seizoen - aan de afronding. Het bezoekende DTD had aan een doelpunt genoeg om als winnaar van het veld te stappen.

De formatie van trainer Marcel Frankena klom dankzij de 0-1 zege naar de zevende plaats. Marcel Valk zag zijn elftal afzakken naar plaats twaalf.

Wedstrijdverloop
Frisia begon sterk aan de wedstrijd. Zo zag Maikel Hottinga, de goalie van de bezoekers, in het eerste kwartier tweemaal een bal rakelings voorlangs gaan en bracht hij ook zelf redding op de doellijn. Halverwege de tweede helft kroop DTD uit de schulp. Steffen Hansma werd in de 21ste minuut gehaakt net binnen de ‘16’ van de thuisclub; Nick Alberts, de arbiter uit Annen, zag er daarentegen niks in. Drie minuten later haalde Hansma uit een counter overtuigend de trekker over: 0-1. Frisia slaagde er in het vervolg van de eerste helft niet in om de draad van de openingsfase weer op te pakken en dus kon de formatie uit De Trije Doarpen redelijk gemakkelijk met voorsprong aan de thee. De 'Lakskun' hervatte de wedstrijd voortvarend; Anouar Bourakba was zowel in de 47ste (schot) als in de 52ste minuut (kopbal) dichtbij de gelijkmaker. Vervolgens golfde het spel - in de niet al te hoogstaande, maar zeker wel vermakelijke wedstrijd - op en neer. Doelrijpe mogelijkheden bleven echter lange tijd achterwege. In de ultieme slotfase kreeg Frisia nog twee dotten van kansen (er werd zelfs een bal van de doellijn gehaald door Hendrik Harm Kingma) maar de bal mocht er zondagmiddag kennelijk niet in. DTD trok de zege zogezegd met het nodige fortuin over de streep.

Anne Waterlander schoot een flink aantal foto’s. Klik hier om deze te bekijken en eventueel te bestellen.

Overige uitslagen tweede klasse K: Helpman - Sint Annaparochie 5-2, Olyphia - Lewenborg 2-2, Peize - Jubbega 4-4, ASVB - LSC 1-1, GVAV Rapiditas - Oerterp 4-5, Roden - Hoogezand 3-7

Uitslagen eerste klasse F (vervolg zondagvoetbal) 
FVC - Nieuw Buinen 3-1, SWZ - GAVC 2-0, WVV - Gomos 1-5, VKW - SVBO 0-1, Emmen - GRC Groningen 4-1, Heerenveen - Bergum 1-1, Stadspark - Noordster 2-2

Uitslagen vierde klasse B
Harlingen - Terschelling 3-2

Uitslagen vijfde klasse B
Deinum - FFS 5-1, Blauwhuis - Langweer 0-1, Wispolia - Houtigehage 0-3, Joure - Tijnje 2-2, De Sweach - Langezwaag 1-0, Blue Boys - Oldeboorn 2-1

- Zaterdag -

Uitslagen tweede klasse I
Leeuwarder Zwaluwen - Marum 1-3, Hardegarijp - Joure 0-3, CVVO - Stiens 2-2, Tonego - Blauw Wit 0-7, Veenwouden - VVI 0-1, BCV - Nijland 2-2, 't Fean - Wykels Hallum 4-1

Uitslagen derde klasse B
Leovardia - Twijzel 3-1, Anjum - Rijperkerk 2-1, Veenhuizen - Grijpskerk 2-0, Kollum - Zwaagwesteinde 1-2, Waskemeer- ONT 5-1, Ropta Boys - VIOD 1-1, Niekerk - Dokkum 4-2


Auteur

Henk Albers Redacteur